Costume Crama Pandurilor





Grupul de localuri "Casa latina" din Bucuresti a venit cu o idee de taverna foarte originala: Crama Pandurilor. Un loc cu alura istorica inspirat din momentul revolutiei de la 1821. Conotatile au dus inevitabil la arnauti, mercenarii platiti din armata lui Tudor Vladimirescu, personaje cu influente atat tatare cat si grecesti. Asadar barmanul de la "Crama pandurilor" poarta ie de bumbac alb, brau din stofa de lana si vesta decorata cu pasmanterii si captuseala rosie. Barmanita nu putea fi mai prejos asa ca si costumul ei este un amestec special de tarancuta romaneasca cu influente sasesti. Rochia de bumbac alb este decorata cu dantela neagra, fota dubla din lana este decorata su pasmanterii aurii si rosii iar vesta se incheie cu snur in zig-zag.


Pe langa costumele de hangii respectiv hangite, costumatia generala a mai presupus si costume pentru 6 lautari si o reproducere dupa costumatia lui Tudor Vladimirescu.
Am pierdut sirul metrilor de material si dantela folositi asa ca nu pot face un rezumat, dar in mod categoric merita mers la crama.

Comments

Ramona said…
Ce frumoase sunt, felicitari.
Idril Faelivrin said…
Foarte frumoase Mada. Te intreci pe tine. Felicitari :)

Popular Posts